Heeft u een hectisch leven, het hele jaar door ? Dan gaat er niets boven een kampeervakantie om volledig op te laden in de natuur! Ontdek onze 10 tips voor activiteiten op en rondom de camping met een natuurlijk tintje !

1 – Wandel en ontdek rond om het Meer van Jaunay
Dit beschermde natuurgebied van 114 hectare beschikt over een wandelnetwerk met 6 verschillende routes (waaronder een compleet rondje om het meer). Met de mooiste uitzichten kunt u prettig langs de oevers van het meer wandelen en pauze nemen op een van de vele picknickplaatsen. Voor de sportievelingen nodigt Pierre, de eigenaar van de camping, u wekelijks uit voor een hardlooprondje van 10km of een mountainbiketocht van 35km langs en nabij het meer!

2 – Ontdek de omgeving op een leuke en leerzame manier : Geocaching
U kunt het geocaching ontdekken met vrienden of familie. Het is eigenlijk een soort moderne vorm van schatzoeken! Deze originele buitenactiviteit biedt u de mogelijkheid om het meer op een leuke manier te (her)ontdekken. Informatie over geocaching is het hele jaar door gratis te verkrijgen bij de VVV in La Mothe Achard.

3 – Watersport op het Meer van Jaunay
De oevers van het Meer van Jaunay zijn zo aangepast dat ze genoeg mogelijkheden bieden voor ontspanning aan het meer. Op het water zelf kunt u bijvoorbeeld windsurfen of kano’s en waterfietsen huren.

4 – Vissen
Het Meer van Jaunay is een zeer geschikte plaats voor visliefhebbers.
De volgende vissoorten zijn er te vinden :
• Snoek
• Snoekbaars
• Voorn
• Karper
• Zeelt
• Brasem
• Baars

5 – Het strand bezoeken
Plage des Dunes in Brétignolles sur Mer
3,2km aan zandstrand, ideaal voor een duik in de zee – onder toezicht in juli en augustus. Aangegeven zones voor surfen en kitesurfen gescheiden van de zwemzones.

Plage de la Normandelière:
Het Plage de la Normandelière is een beschermd gebied, dat toch dichtbij het centrum met alle faciliteiten ligt. Ook goed om te weten is dat dit strand beschikt over een aangepaste rolstoel waarmee mindervalide personen in zee kunnen zwemmen. Wat watersport betreft kunt u op dit strand ook goed terecht voor catamaran varen, windsurfen, kajakken en zeilen.

Plage de la Sauzaie :
Strand met wilde natuur en een rotsachtige kust. Bij halftij en vloed is dit één van de mooiste plaatsen om te surfen in de Vendée – hier vindt ook de Vendée Surf Pro plaats. Bij eb komt hier een brede strook zandstrand tevoorschijn, waar u heerlijk kunt zwemmen.
Andere stranden en havens om te ontdekken
Les Sables d’Olonne (Startplaats van de Vendée Globe) met een boulevard
Saint Gilles Croix de Vie (Vishaven)
Plage du Veillon, in Talmont-Saint-Hilaire

6 – Ontspannen in het Wellnesscentrum
Een pauze nodig ? Gun uzelf een moment van ontspanning en ontdek ons wellnesscentrum. U kunt de spa voor bepaalde tijd afhuren voor uzelf, uw partner, familie en/of vrienden en gebruik maken van een sauna, hammam en jacuzzi. Voor nog meer ontspanning is onze masseuse/schoonheidsspecialiste beschikbaar voor behandelingen, massages, etc.

7 – Leven tussen de dieren
Veel dieren hebben hun plekje gevonden in het hart van onze camping van 30 hectare. De kinderen kunnen altijd komen kijken bij de boerderijdieren die het hele jaar op de camping wonen: geiten, duiven, pauwen, ezels, lama’s en dwergkonijnen. De kinderen kunnen ook terecht in de Pony Club, open tijdens het hele seizoen, voor een ritje op een pony of gewoon om te borstelen en te knuffelen.

8 – Parken en tuinen ontdekken
De Potager Extraordinaire in La Mothe Achard, is een botanische tuin waar plantensoorten uit de hele wereld te vinden zijn. Exotische groenten, aromatische planten, bloemen… est un jardin botanique qui rassemble une collection de végétaux du monde entiers. Potagères exotiques, plantes aromatiques ou toxiques, fleurs… Zwerf door de tuin en vind meer dan 1500 soorten, zeldzaam en interessant !
9 – Neem een duik in het zwembad
Vanaf de opening van de camping kunt u profiteren van ons waterpark: Binnen- en buitenbad (beide verwarmd), stroomversnelling en kinderbad. Kom tot rust op één van de ligstoelen in het zonnetje, u kunt zelfs genieten van een cocktail aan de rand van het zwembad!

10 – Comfortabel kamperen in de natuur
De nieuwste trend in het kamperen : Camping Village de la Guyonnière beschikt sinds kort over verschillende soorten glamping-accommodaties waar u in alle rust en comfort uw vakantie in de Vendée temidden van de natuur kunt doorbrengen !

 

Aandeel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •