puydufou_logo

Verkozen tot het Beste Pretpark van de Wereld in 2012 en 2014, beste Live Show ter wereld in 2016 en 2017 en ook verkozen tot Traveler’s Choice in 2016 en 2017… De reputatie van het Grand Parc du Puy du Fou in de Franse Vendée is er een om door een ringetje te halen.

Echter, voor hen die nog niet de kans hebben gehad om dit pretpark te ontdekken, leggen we graag nog even het concept uit.

Le Puy du Fou is niet bepaald een pretpark dat in het standaardplaatje van een pretpark past. Puy du Fou ligt qua sfeer en grootte ver van sensatieparken zoals Disneyland of Parc Astérix. Hier in Puy du Fou kijkt men hun ogen uit en is er genoeg ruimte om je over al het moois te verwonderen en is het een waar feest voor het oog. Genoeg te zien, of je nu 7 of 77 jaar oud bent!

le secret de la lance

De voorstellingen (zoals je vast al hebt begrepen: de hoofdattractie van Puy du Fou) die je hier kunt bewonderen zijn door Puy du Fou zelf ontworpen en bieden de bezoekers een kijkje in de lange historie van de Vendée en omstreken, of van Frankrijk in het algemeen. In Puy du Fou kun je dus in een omgeving van 55 hectare vol flora en fauna genieten van het ene spektakel na het andere.

Wanneer je Puy du Fou bezoekt zal het gegarandeerd geen gewone dag worden; je zult een reis door het hart van de geschiedenis maken. Je kunt meedoen met de bestorming van het Fort de l’An Mil door de Vikingen (zonder genade!), daarna kun je voor « Le Signe du Triomphe » plaats nemen in het Gallisch-Romeinse stadion en kun je je laten meeslepen door de intrigerende ambiance van de Circusspelen. Vervolgens ben je van harte welkom bij « les Amoureux de Verdun » voor een meeslepend spektakel over de tijd in de loopgraven. Hierna kun je een uniek en wervelend spektakel aanschouwen: « Le Dernier Panache », waarin wordt verhaald over het lot van Charrette van de Amerikaanse Oorlog tot aan zijn laatste gevecht voor vrijheid tijdens de Franse Revolutie. Als laatste zou je als een van de eerste toeschouwers ook nog « Le Mystere de la Perouse » kunnen gaan bekijken, de grootste nieuwe sensatie die vanaf 2018 het verhaal laat zien van een zee-expeditie tijdens de 18e eeuw, al kan het zijn dat je nooit meer terug zult komen…

le dernier panache

En dat is nog niet alles, want het park Puy du Fou biedt naast deze shows nog talloze andere spektakels en shows aan met de mooiste special effects waarvan de ene nog indrukwekkender is dan de andere!

Hoe kunnen we het overigens hebben over Puy du Fou in deze blogpost, wanneer we de beroemde Cinéscénie zouden vergeten! Reeds gingen meer dan 12 miljoen bezoekers u voor met een bezoek aan het grootste avondspektakel ter wereld waar je van de ene verbazing in de andere valt. Op het programma staat 1 uur en 40 minuten aan vermaak gepland op een podium van 23 hectare groot met niet minder dan 2000 acteurs,w aarvan een groot deel vrijwilligers, die meespelen. Dit alles begeleid door een muur van geluid, lichteffecten, special effects, 3D-effecten… Je zult versteld staan!

cinescenie

Het goede nieuws: Wanneer je verblijft op Camping Village de la Guyonnière, is het heel makkelijk om een dag te besteden aan een bezoek aan le Puy du Fou: Tickets kunnen rechtstreeks bij de receptie gekocht worden waardoor je niet alleen van korting op de ticketprijs profiteerd, maar ook nog eens advies kunt inwinnen bij onze ervaren receptionnistes. Is jullie programma voor de dag helemaal volgepland? Dan kan de reis van slechts 45 minuten per auto beginnen naar le Puy du Fou, voor een dag vol spektakel!

Aandeel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •