De trends in de campingwereld veranderen ieder jaar in Frankrijk en in de rest van Europa. Er worden vaak nieuwe concepten geïntroduceerd, met als doel om aan alle wensen van de campinggasten te voldoen, terwijl er ook rekening wordt gehouden met de natuur en de camping zelf. De Vendée, het nummer 1 toeristische departement van de Atlantische kust en op 3 na mooiste toeristische bestemming in Frankrijk, is een ideale uitvalsbasis voor het proberen van deze nieuwe concepten waardoor u in deze omgeving vaak kunt kiezen uit bijzondere, natuurvriendelijke huuraccommodaties die aan een ieders wensen voldoen.

Glamping : authenticiteit en luxe

                Een nieuw concept, Glamping, mengt het kamperen met een beetje glamour. Voor het eerst gezien in Groot-Brittanië in 2007, en daarna snel uitgebreid naar Frankrijk. Deze moderne en ongewone accommodaties wekken bij een ieder de nieuwsgierigheid. Vakantiegangers die op zoek zijn naar een origineel verblijf kunnen bijvoorbeeld enkele nachten doorbrengen in een op water drijvende hut, of in een doorzichtige bubbel. Voor een iets traditionelere kampeervakantie zijn er ook nog verschillende soorten tenten, ontworpen in een safari-stijl. Kortom: genoeg mogelijkheden en innovaties voor iedereen die een beetje originaliteit willen toevoegen en voor hen die, naast de gewone kampeerervaring, net dat beetje extra comfort willen beleven.

 family_zen__031503700_0920_15102015

Glamping op Camping Village de la Guyonnière in de Vendée

                De 5-sterrencamping Village de la Guyonnière, gelegen in de Vendée, heeft sinds kort, volgens de trend, een aanbod van verschillende unieke en comfortabele Glamping-accommodaties voor uw vakantie in de Vendée.
Gelegen aan de oevers van een meer en midden in de natuur, kunnen onze gasten genieten van een rustige omgeving met hun familie en/of vrienden. De camping Village de la Guyonnière heeft verschillende volledig ingerichte Glamping-accommodaties geïnstalleerd op de camping, die zijn ontwikkeld met respect voor het milieu en volledig bestaan uit natuurlijke materialen. Tijdens hun verblijf kunnen onze gasten op La Guyonnière in de Vendée genieten van verschillende soorten accommodaties van verschillende niveaus in comfort:

 • Woody Lodges Deze tenten op Camping de la Guyonnière bieden plaats aan maximaal 6 personen en zijn volledig op uw comfort en zeer kwalitatief ingericht. Het sanitair vindt u op een steenworp afstand op het veld Le Tournesol.
 • Safari Lodge Deze tent beschikt over 2 slaapkamers en kan in totaal 6 personen herbergen. Dankzij het terras kunt u optimaal genieten van het aangename klimaat van de Vendée.
 • Safari Lodge VIP deze tent beslaat maar liefst 64m2 met een schitterende mezzanine, waardoor deze accommodatie tot 8 personen kan herbergen in een authentieke en natuurlijke omgeving.
 • Family Zen Deze accommodatie verenigt comfort, luxe en natuur en bezorgt u gegarandeerd een ontspannen verblijf dankzij de jacuzzi, het dakterras en het terras van 37m2 waar het huisje over beschikt. Dit huisje biedt plaats aan maximaal 4 personen.

U heeft het vast al begrepen : Voor een ontspannen vakantie in een comfortabele accommodatie omgevendoor natuur hoeft u niet langer te wachten en kunt u meteen afreizen naar Saint Julien des Landes, dichtbij Saint Gilles Croix de Vie in de Vendée !

 safari_vip__002844700_1413_13112014

De toeristische trends van 2016 in Frankrijk

Het consumptiepatroon van de huidige maatschappij verandert ieder jaar weer en men is steeds meer op zoek naar producten met kwaliteit. Hier moet ook de kampeerwereld zich aan aanpassen, vandaar dat ook op campings steeds meer veranderingen doorgevoerd worden.

Sinds 1995 is het aantal campings in Frankrijk met 10% afgenomen en momenteel zijn er in het hele land nog 9332 campings te vinden. Deze vermindering neemt niet weg dat, van alle Europese landen, Frankrijk een van de meest stabiele kampeersectoren heeft (Op 1 na beste in 2015). Vanwege de daling in campings is het belangrijk dat er veel en divers wordt geïnvesteerd in vernieuwende aspecten op de campings.

Vakantiegangers zijn vandaag de dag steeds meer op zoek naar een comfortabele en betaalbare manier om hun vakantie te kunnen vieren. Vandaar dat huuraccommodaties zoals stacaravans en ingerichte tenten tegenwoordig terrein winnen op de traditionele kampeerplaatsen op een camping. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat campings steeds meer bijzondere en originele manieren van accommodatie aanbieden : lodges, ingerichte tenten, boomhutten…

In Frankrijk duurt een verblijf op een camping gemiddeld 5,6 dagen. Dit gemiddelde is in de afgelopen jaren licht gedaald, de grootste boosdoener hiervan zal de slechte economie zijn. Echter, er zijn ook ontwikkelingen in deze tijd waar de kampeersector van profiteert, zoals bijvoorbeeld het internet. Het is gebleken dat men gemiddeld langere verblijven boekt via internet dan via andere reserveringskanalen.

Aandeel
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •