De attracties van 2016 in de Vendée

De grootste en meest sensationele nieuwe attractie van de Vendée in 2016 is O’Gliss Park. Dit is een enorm waterpark (het grootste van Europa) voor de hele familie. De ontwerpers van het avonturenpark Indian Forest hebben een nieuw concept bedacht: een park van 6 hectare groot, waar zowel kinderen als echte thrillseekers vrolijk kunnen rondspetteren.

o gliss park vendée

O’Gliss Park is verdeeld in 4 plekken:

–          Het Lud’O Parc, geheel ingericht voor kinderen

–          Het Sunset Playa, met een golfslagbad, palmbomen en zonnebedjes, ideaal om de batterij weer eens helemaal op te laden

–          Het ExploralO, maar liefst vier verschillende wildwaterbanen tussen tropisch groen

–          Het Delir’space, hier bevinden zich 12 (!!!) verschillende glijbanen die net als skipistes ingedeeld zijn in verschillende kleuren: groen voor beginnende  zwemmers, blauw en rood voor gevorderden en zwart voor de echte durfals.

 

Ook dit jaar niet te missen: historisch attractiepark Puy du Fou

Elke jaar de nieuwste sensaties, het beste attractiepark ter wereld…Puy du Fou is enkel met superlatieven te beschrijven! Dit park dat gewijd is aan de historie van Frankrijk heeft ook in 2016 weer een nieuwe attractie: ‘Le Dernier Panache’. Met als decor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog is dit de grootste attractie van Puy du Fou tot nu toe met een voorstelling zoals nergens anders ter wereld.

Vendée Festivals; de festivals in de Vendée

festival de poupet 2016 en vendéeHet Festival de Poupet heeft zijn programmering voor 2016 onthuld. Voor de 30ste editie treden in het openluchttheater van Saint Malo du Bois dit jaar Indochine, Les Insus (Téléphone), les Frérp Delavega, The Corrs, Louane, Souchon et Voulzy op, tussen 30 juni en 22 juli. Zeker een verrassende line-up.

 

 

logo7vagueHet muziekfestival aan zee 7eme Vague, heeft dit jaar optredens van onder andere Hyphen  Hyphen, No One Is Innocent, Synapson en Fonky Nyko.

 

 

Le Vendée Globecourse-au-large-vendee-globe-2016-17-nicolas-gilles-agence-design-694

Zoals elke vier jaar sinds 1989 is Sables d’Olonne ook dit jaar het vertrekpunt van de 8e editie van de internationale zeilwedstrijd Vendée Globe. De skippers vertrekken op 6 november voor een solo zeiltocht rond de wereld. Een fantastisch evenement voor zeilliefhebbers, maar ook voor alle andere levensgenieters de uitgelezen kans om rond te wandelen en het Village du Vendée Globe te ontdekken. Hier verblijven toeristen, families en liefhebbers die de race volgen en zich vermaken tijdens de start en de finish van de race in Port Olona in Sables d’Olonne.

 

 

En wat is er nieuw op La Guyonnière?

piscine camping vendée la guyonniereUw favoriete 5-sterren camping in de Vendée heeft ook een aantal veranderingen ondergaan voor het seizoen van 2016. En we kunnen niet wachten om u kennis te laten maken met ons verwarmde buitenzwembad, waar alle koukleumers straks niet uit weg zijn te slaan!

Maar er is nog meer goed nieuws: jawel, gratis Wifi! Stop daarom deze zomer uw tablet of smartphone zeker in uw koffer, zodat u al uw volgers en vrienden op Facebook, Twitter en Instagram op de hoogte kunt houden van uw vakantie-avonturen.

Verder is er op de camping, die trouwens het Europese Ecolabel heeft aangenomen,  ook het een en ander verbouwd. Zo is het sanitair van de bar uitgebreid, heeft het zwembad een nieuwe bar op het zonneterras, zijn er 6 nieuwe percelen voor Glamping en een tweede plek voor 8/10 personen bijgekomen. En als uitsmijter is vanaf 2016 ook de tennisbaan gratis te gebruiken!

 

Er is dit seizoen in de Vendée volop te beleven, dus wacht niet langer en boek nu uw vakantie op La Guyonnière om te genieten van deze activiteiten en natuurlijk de zonneschijn!

Aandeel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •