Als u op vakantie gaat naar de Vendée, dan mag een bezoek aan Puy du Fou niet ontbreken! Puy du Fou is geen doorsnee attractiepark. Hier vindt u geen draaimolens en achtbanen, maar een breed scala aan artistieke voorstellingen en vertoningen die de historie van de Vendée tot leven brengen.
Nieuw: In 2014 heeft Puy du Fou er een nieuw en nog nooit eerder vertoond universum bij: de Renaissance!

Bespaar op een onvergetelijk bezoek aan Puy du Fou door uw kaartjes alvast op de camping la Guyonnière te kopen!
Volwassenen: €28,00 in plaats van €33,00 aan de kassa
Kinderen: €19,00 in plaats van €23,00 aan de kassa

Attractiepark Puy du Fou in 2014

De geschiedenis begint in 1977 als het park dat jaar voor het eerst zijn deuren opent en in totaal maar liefst 80.000 bezoekers toestromen om de allereerste vertoningen van het Cinéscénie-spektakel te zien. Puy du Fou werd gebouwd zonder enige subsidie of sponsoring, maar met de hulp  en het harde werk van 600 vrijwilligers. Alles in dit park is ambachtelijk en op maat gemaakt: de scenario’s, de decors en de kostuums. Sinds 1998 is er zelfs een speciale opleiding voor de artiesten: De Junior Academie, waar plaats is voor 300 leerlingen die allemaal artiest of technicus willen worden.

De prachtige shows van Puy du Fou zitten vol met spectaculaire effecten (zoals ‘De Vikingen’) en ontmoetingen met bijzondere dieren (zoals ‘Het bal van de spookvogels’). De vaklieden van Puy du Fou zijn echte artiesten wiens technieken al jaren geheim zijn gebleven.

Puy du Fou werd al meerdere keren uitgeroepen tot beste pretpark van de wereld. In 2012 werd het park in Los Angeles opnieuw beloond met een Thea Classic Award en bij de Parksmania Awards werd Puy du Fou opnieuw verkozen tot ‘Beste Park van Europa 2013’.

VautourVikings

 

 

 

 

 

Cinéscénie, een enorme fresco komt tot leven door 1200 toneelspelers

Elk jaar komen bijna 400.000 bezoekers kijken naar de Cinéscénie, waaraan 1200 toneelspelers, 120 ruiters en een stuk of honderd technici meedoen. Cinéscénie is een enorm spektakel met licht en geluid waarin de geschiedenis van de Vendée wordt verteld, van het ontstaan via de Revolutie van de Terreur tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Pretpark Puy du Fou maakt ook gebruik van de rijke flora en fauna van de Vendée

In het park zijn een rozentuin, een moestuin, honderd verschillende soorten bomen en wel 250 verschillende soorten planten te vinden, die allerlei vogels de kans geven om een beetje vakantie te vieren in het park. En laten we de nagebouwde dorpen uit de verschillende tijdperken niet vergeten, die levensecht lijken. In totaal zijn er bijna 60 attracties te bewonderen in het hart van een 50 hectare groot bos.

Puy du Fou dit jaar nog groter

Een bezoek aan Puy du Fou wordt dit jaar nog aantrekkelijker met een nieuw terrein van 10.000 m2, helemaal toegewijd aan de pracht en praal van de Renaissance. Deze eeuw komt weer tot leven met een gloednieuw spektakel: ‘La Renaissance du Chateau’.

Bespaar op een onvergetelijk bezoek aan Puy du Fou door uw kaartjes alvast op de camping te kopen!

Volwassenen: €28,00 in plaats van €33,00 aan de kassa

Kinderen: €19,00 in plaats van €23,00 aan de kassa

Aandeel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •