Het Lac du Jaunay biedt vele toeristen de mogelijkheid de drukte te ontvluchten en heerlijk te ontspannen. Er kan heerlijk worden gewandeld en gefietst en ook visser zijn het hele jaar door aan de waterkant te vinden.

De Jaunay is een rivier van ca 45 km die door dertien verschillende dorpen en steden stroomt, waaronder Saint Julien des Landes. Het Lac du Jaunay is een onderdeel van de Pays des Achards.
Er zijn wel 21 verschillende routes en samen vormen zij zo’n 230 km aan bewegwijzerde paden welke met elkaar in verbinding staan en grotendeels rondom het Lac du Jaunay liggen.

Mointenbiken, Kanoen, waterfietsen…

En natuurlijk heerlijk wandelen, regelmatig zal u een fietser of mountainbikers tegenkomen of een ruiter te paard.
Rondom het meer vindt u op verschillende recreatieplekken. Hier kunt u bijvoorbeeld kano’s of waterfietsen huren of uw eigen bootje te water laten.
Het Luc du Jaunay strekt zich uit over ruim honderd hectaren en is zeker 8 km lang. Onder visser is het meer zeer bekend. Het hele jaar daar mag er gevist worden, behalve op snoek en snoekbaars tussen eind januari en half mei.

Een paradijs voor sportvissers

lac au camping en vendee
achards-tourisme.com

Op een aantal locaties mag er in het Lac du Jaunay ook ‘s nachts op karpers gevist worden.
In het meer is onder anderen snoek, snoekbaars, rietvoorn, karper, zeelt, brasem en baars te vinden.

Een oase van flora en fauna

Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen want anders krijgt u spijt. Het lac du Jaunay is een drukbezocht gebied voor vele trekvogels. Tevens vormt het meer een broed- en woonplaats voor veel bijzondere planten en dieren. (de groene boomkikker, blauwe reiger, ijsvogel, wilde eend, wielewaal, otter, genetkat, bosuil…)
Laat uw mening over het schitterende lac du Jaunay achter op onze website. Het meer ligt op slechts 300 meter afstand van camping de la Guyonnière en is te voet of per fiets te bereiken.

Aandeel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •